Lykkens vej

ITALIEN – Jeg er lykkelig, når jeg går op – eller ned – ad en ganske bestemt lille vej “via della Rave” nær Pozzarello i Toscana. Normalt jagter jeg et mål – men på lige netop dette sted er selve vejen hovedsagen. Den måde, den snor sig gennem landskabet på, hvor hvert sving gemmer på nye hemmeligheder.

Snart er den omgivet af høje vejsider med bevoksning, snart er der videre udsyn fremad eller opad.

 Luften er fuld af fuglenes sang – og en usynlig hane blander sig med korte intervaller i koret. Længe før en bæk strømmer afsted under en bro, kan jeg høre vandets rislen.

Jeg sakker altid bagud – så jeg kan indånde vejens særlige atmosfære uden at blive distraheret. Med alle sanser skærpet beundre de dybrøde valmuer, der lyser op midt i alle de grønne nuancer. Glædes over oliventræernes smukke sølvgrønne blade eller himmelen, der lige her er højere end nogen andre steder, jeg kender.

På særligt magiske sene aftener har jeg været heldig at se i hundredevis af ildfluer – lucciole – der dansede som bittesmå lygter eller stjerner under oliventræerne. Som at træde ind i et eventyr.

Lige nu blomstrer hylden, vinstokkene har sat små klaser af druer og brombærrankerne vælter deres lange skud ud over hegnene. Frodigheden er overvældende.

Lidt efter lidt bliver der mere åbent omkring vejen. En udsugnings brummen på et værksted lyder højere og højere. Og med et er jeg tilbage i byen. Virkeligheden – med praktiske opgaver og bekymringer – banker på igen.

Heldigvis vender jeg tilbage. Til lykkens vej.

LINKS

© Bitten Holmsgaard 2013

One comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.