Foredrag om Gardasøen

– alt det bedste af Italien i én destination

En aperitivo af eventyrligt smuk natur, maleriske havnebyer, fantastiske vine og drabelig historie krydret med anekdoter fra rejselederens rygsæk

Det var, da jeg kom kørende i rundkørslen i Nago. Foran mig åbenbarede en sø uden ende sig, omgivet af høje, grå bjerge. Ude på søen skar hundredvis af windsurfere sig som hvide knive gennem det kongeblå vand. Det var lige der, jeg blev forelsket i Gardasøen! Den forelskelse kan både ses og mærkes i dette foredrag.

 

Byerne, borgene, bjergene og strandene – fra Riva del Garda i nord til Sirmione i syd – få mine bedste historier og insidertips fra Lago di Garda inklusiv afstikkere til Verona, Venedig og Lido.

 

Da jeg blev forelsket ved første blik, var jeg på vej ud i min første sæson som rejseleder. Det blev syv vilde måneder, hvor jeg sejlede et uendeligt antal sømil på kryds og tværs af søen, kørte rundt om den, besøgte næsten alle byerne, en snes vingårde og et enkelt destilleri, og ikke mindst nød vinen, maden og udsigterne. Siden er jeg kommet tilbage utallige gange både som rejseleder og sammen med min familie.

 

Skib ligger til kaj ved Lago di Garda
Gardasøen © Iuliia Boiun on Unsplash

Gardasøen fra nord til syd

Den bjergomkransede nordende af Gardasøen er de aktives paradis. Her er svimlende udsigter, duftende citrontræer, og byerne må smyge sig op ad de stejle skråninger.

 

Bjergene bliver lavere og lavere ned mod Garda by, mens søen bliver bredere. De sølvgrønne oliventræer og vinstokkene på snorlige rækker skal ikke længere klynge sig til skrænterne. 

 

Gardas naboby Bardolino har lagt navn til den berømte vin, der stadig bliver dyrket på bakkeskråningerne med udsigt til søen. Længere mod øst, på den anden side af bjergene, kan vine som Valpolicella og Amarone lokket smilet frem hos mange vinelskere. 

 

Venedig Venezia Venice
Venedig © Henrique Ferreira on Unsplash

Afstikkere til Verona, Venedig og Lido

At sidde en lun sommeraften på trinene i den 2.000 år gamle Arena di Verona, mens Verdis Aida bliver opført, er en enestående oplevelse. Men Verona er meget mere end Arenaen. Her er Julies balkon og Romeos hus samt de grandiose gravsteder for Scaligeri-familiens overhoveder. Selvsamme familie, der opførte de imponerende borge, der stadig troner over Sirmione, Torri del Benaco og Malcèsine ved Gardasøen.

 

Venedig er unik i ordets egentlige betydning. Her er bussen, bilen og taxaen både, der skærer sig gennem vandet i de talløse kanaler. Spredt ud over lagunebyen er utrolige kirker, kunst og kulinariske oplevelser, der kan få de fleste til at tie andægtigt.

 

Til Venedig hører også en række større og mindre øer, der er spredt ud over den store lagune ved Adriaterhavet. En af disse er den lange, smalle Lido, hvor hele østsiden nærmest er én lang strand. Det er her den berømte filmfestival foregår, og det var også her, at Thomas Mann satte scene for den udødelige klassiker “Døden i Venedig.”

 

Fra Gardasøen kan man besøge Verona med bil, bus og tog, mens Venedig er nem at komme til med tog fra sydenden af søen.

Min Lago di Garda cocktail

Bitten Holmsgaard foredrag
Bitten Holmsgaard er erfaren formidler og historiefortæller gennem mere end 20 år.

I foredraget trækker jeg både på mine egne oplevelser, den research, jeg har lavet, og alle de spørgsmål jeg har fået fra mine gæster gennem årene, så du ikke selv behøver at bruge timevis på at google eller læse rejsebøger.

 

Min Lago di Garda cocktail bliver mixet med flotte fotos samt anekdoter fra mit rejselederliv.

 

En berømt biljagt i James Bond-filmen Quantum of Solace foregår ved Gardasøen. Men allerede inden Agent 007 smed sin Aston Martin rundt i svingene og gennem de smalle tunneller, forfulgte jeg – i en gammel Opel Astra – en ambulance langs vestsiden af Gardasøen fra Limone til Saló. Hele den historie ruller jeg ud i mit foredrag.

 

Læs hvad en af mine kunder skriver om mit foredrag om Gardasøen:

”Bitten fortalte så levende om Gardasøen, at vi fik fornemmelsen selv at være der. Et fantastisk foredrag i vores Seniorhøjskole.”

Juliane Overgaard, skoleleder, FOF-Nordvestjylland

 

“Bitten Holmsgaard holdt foredrag vedrørende Gardasøen på HorsensBibliotek den 21.2.23. Det var et meget levende og fascinerende foredrag om byerne, borgene, bjergene, strandene og meget mere om hendes egne oplevelser som rejseleder dernede i mange år. Man kunne virkeligt høre, hun vidste, hvad hun formidlede og gjorde det på en meget professionel måde, så jeg næsten følte, jeg var der. Fik virkeligt lyst til at komme til Gardasøen igen. Har selv været der nogle gange. Men de eventyrlige smukke billeder og fortællingen gjorde, jeg var klar til at rejse her og nu.”

Hanne Brønd Haglund, teamleder, HorsensBibliotek

 

Hør mere

Hvis du vil høre mere om foredraget eller booke mig, så udfyld gerne nedenstående formular: